Yeni Doğan Bebek Bakımının Püf Noktaları – Fitvizite
 

Yeni Doğan Bebek Bakımının Püf Noktaları – Fitvizite

Yeni Doğan Bebek Bakımının Püf Noktaları

Her yeni anne yeni doğan bebekleri söz konusu olduğunda olabildiğince doğru şeyleri yapmak ister. Bebeğinizin gazını çıkarmaktan giydirmeye hatta o minik tırnakları kesmeye kadar her şey bazen oldukça zor görünebilir. İlk haftalarda bebeğinizin bakımı ile ilgili aklınızda uçuşan birçok soru işareti olacaktır. Sıklıkla bebeğinize bakamadığınızı ve bebeğin bakımında devamlı hata yaptığınızı düşünebilirsiniz. Hatta, bebeğinizin herhangi bir farklı davranışında aklınıza ilk gelen şey bebeğinizin hasta olduğudur. Size vereceğimiz yeni doğan bebeğiniz hakkında birkaç püf noktası ve biraz pratikle kısa sürede bebek bakımı hakkında profesyonel olabilirsiniz. İşte, yeni doğan bebek bakımı hakkında püf noktaları

Doğumdan İtibaren Bebeğinizi Bol Bol Emzirin

Bebeğiniz doğduktan ilk 30 dakika veya 1 saat içinde emzirin. Çünkü anne sütü bebeğiniz için en önemli besin kaynağı. Anne sütü besin değeri açısından çok zengin ve içeriğinde her türlü besin maddesi bulunuyor. Tamamen doğal bir besin kaynağı olan anne sütünün sindirimi inek sütüne nispeten çok daha kolay. Bebeğiniz anne sütüyle beslendiği sürece obezite, ishal, pişik, kabızlık ve alerji gibi rahatsızlıklara yakalanması söz konusu değil. Bunun yanı sıra emzirme hem annenin hem de bebeğin birçok hastalığa yakalanma riskini ortadan kaldırıyor. Bu nedenle bebeğinizin beslenmesinde ilk olarak anne sütünü tercih etmelisiniz. Ayrıca, ilk aylarda bebeğinizin boyu ve kilosuyla birlikte baş çevresi ölçümlerini düzenli olarak yaptırmalısınız.

Bebeğinizin Cilt Sağlığına Önem Verin

Bebeğinizin cildini herhangi bir hastalığın belirtisi olabilecek döküntü, sarılık, morarmaya karşı iyi ışık alan bir ortamda günde birkaç defa inceleyin. Çünkü bu belirtileri bebeğinizin cildini gün ışığında inceleyerek görebilirsiniz. Bebeğinizin cildini kontrol ederken ortamın iyi ışık alması ya da gün ışığı olması önemli. Doğumdan birkaç saat sonra bebeğinizin kırmızımsı mavi renkte olan cildi kırmızı –pembe rengi alır. Yeni dünyaya gelen bebeğinizin cildi muma benzeyen özel bir tabaka fark edeceksiniz. Bebeğinizin cildinde bulunan mumsu tabaka bebeğinizin ısı kontrolünü sağlar. Ayrıca, bebeğinizin cildini dış etkilerden korur. Bu nedenle bebeğinizin vücudunu silmeyin. Yüzünü temizleyebilirsiniz.  Bebeğinizin göbeği düştükten iki gün sonra ilk banyosunu yaptırabilirsiniz.

Bebeğinizin Odası Çok Sıcak Olmamalı

Bebeğinizin solunumu doğumla birlikte solunum başlar, yetişkinlere benzer kalp dolaşımı vardır. Böylece, bebeğiniz doğduğu andan itibaren dış dünyaya uyum sağlamaya çalışır. Bu yüzden yeni doğan bebeğinizin oda ısısı ılık olmalı. Bebeğinizin kilosu normalse ve zamanında doğduysa odasının ısısı 22 ila 24 derece olması yeterlidir. Bebeğiniz ılık bir odada kendisini anne karnındaki ortamda hisseder.

Esra Oksay

Yorum Yazabilirsiniz !

× Destek Hattı