Beslenme Uzmanı Kimdir? Nasıl Yardımcı Olabilir? – Fitvizite
 

Beslenme Uzmanı Kimdir? Nasıl Yardımcı Olabilir? – Fitvizite

Beslenme Uzmanı Kimdir? Nasıl Yardımcı Olabilir?

Hepimiz hem sağlık hem de görünüşümüz için kilomuzu yönetmek isteriz. Ancak bunda çoğu zaman başarılı olamayız. Ya internetten bulduğumuz beslenme planını uygulamaya çalışırız ya da beslenme planı yaşam şeklimize uymadığı için devam ettirmekte zorlanırız ve uygulamaktan vazgeçeriz. İşte tam da bu noktada devreye beslenme uzmanı giriyor. Peki, beslenme uzmanı kimdir? Nasıl yardımcı olabilir? Sorularını sizler için cevaplamaya çalışalım. Öncelikle beslenme uzmanının genel olarak tanımına bir göz atalım.Beslenme uzmanı yeme alışkanlıklarınızı düzene sokmayı amaçlayan, sağlıklı beslenmeyi hayatınızadâhil etmeniz için birçok tıbbi testleri yaparak size uygun beslenme düzenini oluşturan kişiye verilen mesleki unvan olarak tanımlanabilir. Ayrıca toplumu sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirerek besin kaynaklarını sağlık kuralları içinde ekonomik olarak tüketilmesi ve insanların sağlıklı olması için çalışan kişilerdir.

Beslenme Uzmanı Ne İş Yapar?

Beslenme, kilo ve insan arasında dengeyi doğru bir biçimde oluşturan beslenme uzmanının görev tanımı şu şekilde sıralanabilir.

  • Kişiye özel kilo yönetimi için uygun beslenme yöntemini belirlemek için testler yapmak ve bu test sonuçlarına uygun beslenme planını oluşturmak.
  • Beslenme planını uygulayacak kişinin cinsiyet, yaş vb. durumları dikkate alarak özel bir beslenme planı belirlemek.
  • Sadece kişiye özel değil toplumu da sağlıklı ve dengeli beslenme adına yararlı eğitimler ve bilgilendirmeler yapmak.
  • Besinlerin pişirilme ve hazırlanması aşamalarında ortaya çıkan değişikliklerin insanların metabolizması üzerindeki etkilerini araştırmak.
  • Toplumu yanlış beslenme alışkanlıkları ve bunların neden olduğu sorunlara karşı bilgilendirmek.
Kişiye Özel Beslenme Planı

Her ne kadar internette pek çok beslenme planı havada uçuşsa da bu planları kendiniz için uygulamak çok doğru bir yol olmayacaktır. Beslenme uzmanı size özel bir beslenme planı uygulayacaktır. Her beslenme planı kişiye özeldir. Beslenme planı kan test ve birtakım tıbbi testlerin sonucunda beslenme uzmanı tarafından oluşturulur. Ayrıca beslenme uzmanı bu planı oluştururken sizin yaşam şekliniz ve koşullarınızı da dikkate alacaktır. Beslenme uzmanınıza yapacağınız aylık ziyaretlerle kilonuzu kontrol edebileceksiniz.  Sağlıklı ve dengeli beslenme planınız yaşam koşullarınıza ve size uygun bir plan olacağından hayatınızın bir parçası haline gelmesi de kolay olacaktır.

Esra Oksay

Yorum Yazabilirsiniz !

× Destek Hattı