Beslenme Uzmanına İhtiyacınız Var Mı? – Fitvizite
 

Beslenme Uzmanına İhtiyacınız Var Mı? – Fitvizite

Beslenme Uzmanına İhtiyacınız Var Mı?

Beslenme alanında yapılan araştırmalar sağlıklı bir vücut için doğru beslenmenin önemini ortaya çıkarmaya devam ederken, beslenme uzmanları da beslenme alanında ekibin bir parçası olarak daha önemli ve büyük roller üstleniyor. Beslenme uzmanları, beslenme tavsiyeleri vermek ve sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olmak üzere eğitim almışlardır. Danışacağınız beslenme uzmanı sizin için diyet planları oluşturabilir, size sağlıklı yemek yemeyi öğretebilir ve sağlıksız yeme davranışlarınızı düzeltme konusunda yardımcı olabilir. Bir beslenme uzmanına neden ihtiyaç duyabilirsiniz? İşte nedenleri;

Diyabetinizi Kontrol Etmek İçin

Pre – diyabet (Gizli şeker) veya Tip 2 diyabetiniz varsa, kan şekerini istenen seviyede tutmak ve kan şekerinizin yükselmesini önlemek için beslenme hayati önem taşır. Diyabetik beslenme danışmanlığı yiyeceklerin diyabetinizi nasıl etkilediğini öğrenmenize yardımcı olur. Böylece, daha sağlıklı beslenme stratejilerini öğrenebilirsiniz.

Atletik Performansınızı Artırmak İçin

Düzenli olarak spor yapıyorsanız antrenman programınıza uygun beslenmek için özel beslenme programına ihtiyacınız vardır. Beslenme uzmanı vücudunuzun güç ve enerji kazanması için çeşitli beslenme programları oluşturur. Bu beslenme programları , sevdiğiniz yiyeceklerin yanı sıra spor yaparken başarılı olmanız ve ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayan yiyecekleri içerir.

Metabolik Sendromlara Yardımcı Olmak İçin

Metabolik sendromlar obezite, kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilir. Beslenme uzmanları, sağlığınız ve koşullarınız için tasarlanmış beslenme programları ile  bu riskleri kontrol etmenize yardımcı olabilir. Bu planlar, hedeflerinize bağlı olarak kilo vermenize veya kilonuzu korumanıza yardımcı olabilir.

 

Sindirim Problemlerini, Gıda Alerjilerini veya İntoleransları Tedavi Etmek İçin

İrritabl bağırsak sendromu, asit reflü veya laktoz intoleransı gibi sindirim sorunları, semptomları kontrol etmek için özel beslenme programları gerektirir. Beslenme uzmanları, sizi sağlıklı tutan, semptomları azaltan ve yemekten zevk aldığınız yiyeceklerle dolu beslenme programları oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Sağlıklı Bir Hamilelik İçin

Hamileliğiniz sırasında ne yerseniz, bebeğiniz de yer. Beslenme uzmanları, bebeğinizin gelişimini teşvik etmek ve sizi sağlıklı tutmak için doğru yiyecekleri seçmenize yardımcı olabilir. Bebeğiniz doğduktan sonra beslenme uzmanları, emzirme için iyi bir süt tedarikini korurken bebeğiniz doğduktan sonra kilo vermeniz için bir beslenme planı oluşturmanıza da yardımcı olabilir.

Kilo Vermek ve Kilonuzu Korumak İçin

Kilo verme yolculuğundayken kapsamlı desteğe ihtiyacınız vardır. Beslenme uzmanları,  kilo vermenize yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş kilo verme beslenme planları oluşturabilir . Beslenme uzmanınız, yediğiniz yiyeceklerin tadını çıkarmanıza yardımcı olurken sizi sağlıklı yiyecek seçimlerine yönlendirecektir.

Beslenme uzmanları size sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve kilo vermeyi teşvik eden davranışlar hakkında da bilgi verebilir. Sağlıklı alışkanlıklar yemek masasında yemek yemeyi, yemeğinizi tartmayı veya gece atıştırmalıklarından kaçınmayı içerebilir. Bu eğitimin amacı, hayatınızın geri kalanında sağlıklı alışkanlıklar geliştirmenize yardımcı olmaktır.

Esra Oksay

Yorum Yazabilirsiniz !

× Destek Hattı