Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar – Fitvizite
 

Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar – Fitvizite

Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar

Günümüzde sağlıklı beslenmeye karşı ilgi oldukça arttı. Beslenmeyle ilgili birçok kaynak bulmak mümkün. Ama bu bilgilerin doğruluğu çok önemli. Çoğu zaman insanlar, doğru bilinen bu yanlışlar nedeniyle sağlıksız bir beslenme tarzına yönelebiliyorlar.

İşte Bazı Doğru Bilinen Yanlışlar
  1. Zeytinyağı kilo aldırmaz

Düzenli zeytinyağı tüketimi sağlık üzerinde çeşitli olumlu etkiler sağlar. Fakat zeytinyağı her ne kadar yararlı da olsa, kilo aldırmadığı doğru değildir. Hangi yağ olursa olsun fazla tüketmek kişiye kilo olarak geri döner. Bu nedenle faydalı diye çok fazla zeytinyağı tüketmemek gerekir.

  1. Günde tek öğün yemek daha kolay kilo verdirir

Uzun süre vücudu aç bırakmak, vücudu savunmaya geçirerek yenilenlerin depolamasına sebep olur. Bu durumda metabolizma yavaşlar ve kilo alımı başlar. Azar azar ve sık bir şekilde bir şeyler yemek açlık duygusunu önlerken, aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır. Böylece kilo vermek daha kolay olur.

  1. Ekmek yemek kilo aldırır

Ekmek en temel enerji kaynakları arasında yer alır. Bir dilim ekmek bünyesinde yaklaşık olarak 70 kalori bulundurur. Fakat birlikte tüketildiği besinlere göre ekmeğin kalori değeri 2-3 katına çıkabilir. Ekmek tüketmemek yerine tüketilen ekmek miktarını ve birlikte tüketildiği gıdaları kontrol etmek, kilo almamak için daha doğru olur.

  1. Esmer şeker kilo aldırmaz

Araştırmalar beyaz şekerle esmer şekerin, besin içeriklerinin farklı ama kalori düzeylerinin birbirine eşit olduğunu gösteriyor. Beyaz şekerin besin içeriği daha zayıfken; esmer şekerin içerisinde az miktarda da olsa protein, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi maddeler de bulunur. Yine de esmer ve beyaz şeker arasında çok fark yoktur. Sağlıklı beslenme için şekeri tamamen hayatımızdan çıkarmak daha doğru olur.

  1. Çay, kahve ve kola suyun yerini tutar

Çay, kahve, kola ve benzeri içecekler kafein içerirler. İçerdikleri kafein nedeniyle, vücuttan su atılmasına yol açarlar. Bu nedenle, kafein içeren içecekler suyun yerini tutamaz. Aksine, vücuttaki su miktarını azaltıcı etkileri bulunur. Bu içeceklerin tüketimini azaltmak ve günlük ihtiyacımız kadar su tüketmeyi ihmal etmemek gerekir.

  1. Akşam saat 18.00 den sonra hiçbir şey yenmemeli

Bu yanlış düşünce çoğu zaman karşımıza çıkar. Asıl doğru olanın ise yatmadan iki saat önce son öğünü tüketmek olduğu söylenebilir. Böylece, sabah uyanıldığında açlık hissi oluşmaz ve yenilen yemek kişiyi rahatsız etmez.

 

 

Admin

Yorum Yazabilirsiniz !

× Destek Hattı