Antiaging İçin Beslenme Neden Önemlidir? – Fitvizite
 

Sağlıklı YaşamAntiaging İçin Beslenme Neden Önemlidir? – Fitvizite

Antiaging İçin Beslenme Neden Önemlidir?

Yaşam doğumla başlayıp ölümle biten bir süreci ifade eder. Doku ve organlar, ergenlik döneminden sonra yıpranmaya başlar. Yaşlanmayı tamamen durdurmak ne yazık ki imkânsız ama fiziksel yaşlanma önlenebilir. Bu nedenle son dönemlerde antiaging uygulamaları popüler hale geldi. Antiaging, yaşlanma karşıtı beslenme veya geriye yaşlanma olarak tanımlanır. Antiaging uygulamalarla yaşlanmayı yavaşlatmak, yaşam süresini uzatmak ve kalitesini arttırmak amaçlanır.

Antiagingle cildin bağ dokusu güçlenir ve yenilenir. Yaşlılığa bağlı olarak oluşan hastalıklara karşı erken tanı ve önlem alınması da amaçlanır. Ayrıca hormonal dengesizliklerin düzenlenmesi, zinde ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirilmesi, cinsel gücün ve sağlığın artırılması hedeflenir. Antiaging uygulamaların en önemli unsurunun, beslenme şekli olduğu söylenebilir. Doğru bir beslenme düzeniyle yaşlanmayı yavaşlatmak ve vücudun sağlıklı bir şekilde yaşlanmasını sağlamak mümkün. Yaş ilerledikçe vücudun hastalıklarla karşılaşma oranı artar, bağışıklık sistemi gücünü yitirir. Tüketilen besinlerin içeriğine ve besin değerlerine bağlı olarak vücudu serbest radikallerden korumak, hastalıkların önüne geçmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür.

Kan Ve İnsülin Değerlerine Dikkat Edilmeli

 

Asit-baz dengesinin bozulması kandaki oksijen miktarının azalmasına neden olur. Dokulara giden oksijen azalır ve yaşlanma süreci hızlanır. Bu nedenle tüketilen besinlerle vücudun asit-baz dengesini sağlamak yaşlanmayı yavaşlatır. Bağışıklık sistemi enfeksiyonlara, serbest radikallere ve çeşitli hastalıklara karşı bir koruma kalkanı oluşturur. Dengeli ve yeterli beslenmeyle bağışıklık sistemini güçlendirerek daha sağlıklı bir yaşlanma süreci yaşanır.

Dengeli, yeterli ve renkli bir beslenme vücuttaki insülin dengesini sağlar. İnsülin fazla salgılanırsa, alınan fazla enerji vücutta yağ olarak depolanır. Sonrasında diyabet gibi sağlık sorunları ortaya çıkar ve yaşlanma hızı artar. Ortalama ömrü uzun olan bölgelerdeki insanlara bakıldığında, insülin değerini hızla yükselten besinlerden uzak durdukları görülür. Bununla birlikte düzenli ve besin değeri zengin bir beslenme günlük enerji ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Böylece daha dinç ve zinde bir yaşlanma mümkün hale gelir.

Genel olarak kompleks karbonhidratlar, doğal sebze ve meyveler, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri, omega 3 yönünden zengin besinler ve posalı besinler tüketerek yaşlanma hızı yavaşlatılabilir ve sağlıklı bir yaşlılık süreci yaşanabilir.

 

 

 

Admin

Yorum Yazabilirsiniz !

× Destek Hattı